keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Parasta juuri nyt

Joskus ihanat asiat elämässä unohtuvat vuosiksi, mutta palaavat sitten sattumalta takaisin, juuri oikeaan aikaan...

Eräänä aamuna perheen taapertaja puhisten ja suurella päättäväisyydellä kantoi luokseni noin puolet itsensä kokoisen klarinettikoteloni. Pieni on nähnyt minun soittavan vain muutaman kerran (kyllä, olen laiska ja vanha klarinettini pääsääntöisesti lähinnä pölyttyy nurkassa), mutta nyt hänen koko yksivuotiaan tarmonsa kohdistui tuohon "pilliin". Tutkimme yhdessä soitinta, soitinkin hieman ja pienen suureksi iloksi myös hän sai kokeilla. 


Päiväunikävelyllä päädyin sitten nuottiostoksille ajatuksenani hankkia jotain uutta kevyempää soitettavaa vanhojen etydien (voi kuinka palavasti voikaan ihminen vihata etydivihkoaan!) ja klassisten tilalle, jottei soittotaito pääsisi ihan ruostumaan. Nuotteja plärätessäni nimeäni alkoi huutaa Carole Kingin Tapestry -albumin nuotti, jonka sitten kiikutinkin kassalle onnesta huokaillen (ja pääsi niitä klarinettinuottejakin kassiini). Kotimatkalla sain itseni kiinni ääneen ääneen hyräilemisestä.

Kuva täältä

Tapestry julkaistiin vuonna 1971. Lista ykkösenä se viipyi 15 viikkoa ja ylipäätään listoilla se kiikkui 6 vuotta. Albumia on myyty maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta ja se toi Kingille 4 Grammya. Miten on, kuinka moni biisi tästä listasta alkaa soida sinunkin päässäsi vain pelkän nimen lukemisen perusteella?
I Feel the Earth Move
So Far Away
It's Too Late
Home Again
Beautiful
Way Over Yonder
You've Got a Friend
Where You Lead
Will You Love Me Tomorrow?
Smackwater Jack
Tapestry
(You Make Me Feel Like) A Natural Woman.


Nyt tämä ihana levy piristää päiviämme kotona lapsen kanssa, niin kuunneltuna kuin itse laulettuna ja minun todella ontuvalla pianon rämpytykselläni säestettynä (pianon vireestä ei tässä yhteydessä sen enempää). Anteeksi vaan naapurit!



<3 Mi piace

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti